Üniversiteliler Özel Eğitim Programı 4. Dönem Mezunlarını Verdi
- GençlikMANŞET
- 8 Nisan 2022
IGMG Gençlik Teşkilatı Üniversiteliler Başkanlığı tarafından 2008 yılından bu yana düzenlenen Özel Eğitim programı 4. Dönem mezunlarını verdi. 39 mezun öğrencinin hazır bulunduğu tören, Balkanlar’daki önemli şehirlerinden biri olan Üsküp’te gerçekleşti.
Tören’de Üniversiteliler Eğitim Komisyonu’ndan Burcu Temel ve İlyas Karacabey, bundan sonraki süreçte mezunlarla yapılacak çalışmalar hakkında bir sunum yaparak projelerle ilgili çeşitli örnekler sundular. Daha sonra mezun öğrencilerden Tayyib Sinan İbrahimoğlu, Handan Fidan, Rıza Halilçavuşoğulları, Nursena Sarısoy, Betül Mis ve Ethem Serttaş Özel Eğitim boyunca yaşadıkları, unutmadıkları anıları ve Özel Eğitim’in onlara kattıkları hakkında birer konuşma yaptılar.
Konuşmalarından ardından söz alan Üniversiteliler Başkanı İsmail Türk, kendisinin de bir Özel Eğitim Mezunu olması hasebiyle bu programın diğer tüm Üniversiteliler çalışmaları arasında kendisinde ayrı bir yeri olduğunu dile getirerek Özel Eğitim süreci boyunca yaşamış olduğu tecrübelerini ve anılarını dile getirdi.
3 yıl boyunca yoğun akademik bir ders programına tabii olan öğrenciler, başarıyla sonlandırdıkları bu sürecin sonunda plaket, sertifika ve çeşitli hediyelerle taltif edildiler.
MEZUNLAR ÖZEL EĞİTİMLE İLGİLİ NE DEDİ?
Betül Mis “Doğu ve Batı’yı, nakli ve akli bilimleri üniversitede eğitim aldığım disiplinde nasıl mezcedebilirim? Öğrendiğim pozitivist bilmin felsefi altyapısı neye dayanıyor? Kavram karmaşası ve çok kültürlülük ile karşı karşıya kalan Avrupa’da yaşayan Müslüman bir genç olarak kimliğimin şuurunda olup farklı pencerelerden nasıl dünyaya nazar edebilirim? Kökü mazide olan bir ati, bugünlerde nasıl olabilirim? Bu ve bu gibi sorular soruyorsanız kendinize, mutlaka Özel Eğitim’e başvurmalısınız. Önde gelen akademisyenlerden gördüğünüz eğitimin yanı sıra, rihle tecrübesi ve hemdert dostluklar programın en paha biçilmez kısmı.”
Handan Fidan “Özel kelimesi sözlükte ne kadar ‘ayırt edici bir niteliği bulunan’ anlamına gelse de grup içerisinde ilaveten ‘birleştirici ve kaynaştırıcı nitelikler bulunan’ anlamlarını da kazanmıştır. Özel eğitimi beyaz ışıkla bağdaştırıyorum çünkü beyaz ışık tüm renklerin karışımıyla ortaya çıkar. Grubumuz da çok renkli ve farklı kişiliklerin oluşturduğu güzel ve uyumlu bir bütündür.”
Tayyib Bostancı “Özel Eğitim bizlere ilgi duyduğumuz farklı ilim dallarında kendimizi geliştirmemizi ve o alanların en önde gelen hocalarından canlı ders görme imkânını sağlamanın yanında, aynı zamanda sağlam dostluklar kurmamızı da sağladı. Bu sebeple ister teknik bölümlerde okuyanlar olsun ister İslamî ve sosyal bilimlerde okuyanlar olsun; hem ilmi olarak yeni şeyler öğrenmek isteyen, aynı zamanda çok güzel bir ortamda yeni dostluklar kurmanın kıymetini bilen bütün kardeşlerime Özel Eğitime başvurmalarını can-ı gönülden tavsiye ediyorum.”
Hamza Tüter: “Üç senelik özel eğitim programımızın bu kadar hızlı akıp gideceğini hiç tahmin etmemiştim. Birçok kıymetli hocalardan ders dinlemenin yanı sıra, onları daha yakından tanıma fırsatı bularak tavsiyelerinden istifade etme imkânı buldum. Farklı bölgelerden gelen arkadaşlarla güzel muhabbet ortamları kurularak iyi arkadaşlıklar edinildi. Bu program benim ufkumu açarak sanat tarihine ilgimi arttırdığı gibi daha kapsamlı düşünmeme vesile oldu.”