Almanya’da Müslümanlara Her Gün En Az 5 Saldırı Oluyor
- ALMANYAGündemMANŞET
- 25 Haziran 2024
Suç istatistikler ile ülke genelinde 17 şikayet ve danışma merkezinden alınan raporları değerlendiren CLAIM-Allianz, geçtiğimiz yıl Almanya’da günde beşten fazla İslamofobik olay yaşandığını açıkladı.
CLAIM-Allianz’ın raporuna göre, İslamofobik vakaların büyük ölçüde artış gösterdiği Almanya;da geçen sene bin 9 yüz 26 İslamofobik saldırı yaşandı.
Saldırı rakamlarını değerlendiren CLAIM Direktörü Rima Hanano, “İslamofobik ırkçılık bugün hiç olmadığı kadar yaygın ve toplumun ortasından geliyor.” dediği değerlendirmesinde Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırmasının ardından antisemitik saldırıların yanı sıra Müslümanlara ve Müslüman mekânlara yönelik saldırıların da arttığını ifade etti. Belgelenen İslam karşıtı vakaların neredeyse üçte biri Ekim-Aralık 2023 döneminde gerçekleşti.
Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik, Ayrımcılık ve Tehditler
Vakaların büyük bir kısmı sözlü saldırılardan oluşurken, saldırılar özellikle halkı kin ve düşmanlığa tahrik, ayrımcılık, tehdit ve zorlama suçlarından oluşuyor.
İslam karşıtı saldırıların 178 vakasında fiziksel saldırı belgelenmiş olup, dört cinayet teşebbüsü ve yaklaşık 100 mala zarar verme vakası (kundaklama dahil) da bulunuyor.
En Çok Müslüman Kadınlar Saldırı Hedefi Oldu
Vakaların neredeyse üçte ikisinde Müslüman kadınları hedef alırken, yetişkinler tarafından çocuklara yönelik saldırılar da kaydedildi.
Saldırıların yaklaşık 90’ı camiler veya cami dernekleri gibi dinî yerlerle, Müslümanların işlettiği restoranlar ve büfelere yönelik saldırılar olarak tespit edildi.
kaydedildi. Vakaların neredeyse üçte ikisinde kadınlar hedef alınmış olup, yetişkinler tarafından çocuklara yönelik saldırılar da kaydedildi.
“Çocuklardan Başlayarak Irkçılığı Önleyici Çalışma Yapılmalı”
Rapor hakkında görüşlerini açıklayan Federal Aile Bakanı Lisa Paus (Yeşiller), İslamofobik ve antisemitik olayların dramatik bir şekilde arttığını söyledi. Paus, “Toplumumuzda ırkçılığı azaltmak için, çocuklar ve gençler de dahil olmak üzere, küçük yaşlardan itibaren önleyici çalışmalar yapmak zorunludur” dedi.
Federal Hükümetin Entegrasyon Sorumlusu Reem Alabali-Radovan da, İslamofobik ırkçılığın birçok insan için günlük bir gerçeklik olduğunu belirtti. Alabali-Radovan, dışlanma atmosferinin, nefret ve şiddeti teşvik ettiğini ve bu duruma karşı acilen önlem alınması gerektiğini vurguladı.