Almanya’da Devlet Destekli Çocuk İstismarı Skandalı 30 Yıl Sürdü

Almanya’da Devlet Destekli Çocuk İstismarı Skandalı 30 Yıl Sürdü

Almanya’da 1970’lı yıllarda başlayan ve 2000 yılına kadar devam eden problemli çocukların, çocuklara cinsel saldırıdan mahkûm olmuş kişilere evlatlık olarak verilmesi skandalının, tahmin edilenden daha büyük olduğu ortaya çıktı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Gençlik Dairesi ile psikolog ve cinsellik araştırmacısı Prof. Dr. Helmut Kentler tarafından uygulanan çocuk istismarı skandalının sanılandan çok daha derin ve büyük olduğu ortaya çıktı.

1970’lı yıllarda başlayan ve 2000 yılına kadar devam eden çirkin ve insanlık dışı olayın boyutlarının ilgili Gençlik Dairelerinin artık kayıtları saklanmadığı ve “kişisel bilgileri koruma kanununa aykırılık” sebebiyle tam olarak ortaya çıkarılamadığı da bildirildi.

Çocukların Cinselliği İddiasıyla “İnsanlık Dışı Deney” Yapıldı

Hildesheim Üniversitesi tarafından yapılan konuya ilişkin araştırmayı açıklayan Berlin Eğitim Bakanı Katharina Günther-Wünsch, ilgili skandalın “deney” olarak takdim edilmesini de “insanlık dışı” olarak nitelendirdi.

Yaklaşık 30 yıldır problemli çocukların, çocuklara cinsel istismar suçlarından mahkum olan kişilere evlatlık olarak verildiği olayda, çocukların evlatlık olarak verilirken, “babanızın cinsel arzularına uyun, bunda korkulacak bir şey yok” yolunda da telkinde bulunulduğu ortaya çıktı.

Sadece Berlin’de Değil Diğer Yerlerde Uygulandı

Prof. Dr. Helmut Kentler’in çocukları, daha önce çocuk istismarından mahkum olmuş suçlulara evlatlık olarak verilmesi programının sadece Berlin ile sınırlı olmadığı yapılan ilk tespitlerde Tübingen, Göttingen, Lüneburg ve Heppenheim gibi bölgelerde de gerçekleştiği ortaya çıktı.

Çocuk İstismarcılarının Zevkleri Devlet Eliyle Tatmin Edildi

Helmut Kentler ile Berlin Gençlik Dairesi’nin “deney” olarak tanımladıkları programı iddiaya göre, çocuklara cinsel saldırıdan mahkum olan sübyancılar, eğer sorunlu çocukları evlat edinir ve bu çocukları istismara devam ederse, kalplerinde şefkat yeşereceği teziyle yapılmıştı.

İlgili programda “çocuklarla gençlerin arzu ve şehveti öğrenmeleri ve bunu tatmalarını sağlamak” da amaçlanmıştı.