Köln’de Müslüman Gençler Bir Araya Geldi

Köln’de Müslüman Gençler Bir Araya Geldi

Almanya İslam Konseyi 11-12 Şubat tarihlerinde Köln’de gerçekleştirdiği “Radikalleşme, Köktencilik ve Dindarlık – Radikalleşme Tartışmalarında Müslüman Gençlik” başlıklı sempozyumda uluslararası alanda konuya dair çalışmaları bulunan birçok uzman ismi bir araya getirerek, çeşitli başlıklar altında meselenin farklı boyutlarını ele aldı.

Müslüman gençlik çalışmalarıyla alakalı imkânlar ele alındı

Sempozyumun ikinci açık oturumunda, Müslüman gençlerin temsilcileri, Müslüman gençlik çalışmalarıyla alakalı imkânları ele aldı. İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Gençlik Teşkilatı Başkanı Furkan Kahraman, yaptığı sunumda, IGMG Gençlik Teşkilatları’nın çalışmalarından bahsetti.

Sunumun giriş kısmında teşkilat yapısına değinen Kahraman, gençlere yönelik gerçekleştirilen ortaöğretim ve abi-kardeş çalışmalarını anlattı. “Gençlerin yetişme aşamasında kimliklerinin inşası noktasında rehberlik yapıyoruz. İrşad çalışmaları, sohbet halkaları gibi çalışmalarımız var.” diye kaydetti.

Üniversitelilere yönelik projelerinin de olduğunu belirten Kahraman, “Üniversitelilerin kendi kültür ve medeniyetleriyle olan bağlarının kuvvetlendirilmesi, daha geniş bir perspektif sunulması noktasında çalışmalarımız mevcut. Bulunduğumuz toplumlarda ayrıca insanlara yardım eli uzatıyoruz. Bu yönde çalışmalar yapıyoruz.” diye konuştu.

Kadınlar Gençlik Teşkilatı’ndan Ahsen Büşra Güneştepe ise yaptığı konuşmada, Müslüman gençlik çalışmalarının, klasik gençlik çalışmalarından pek de farkı olmadığının altını çizdi. Çalışmalarının özünün aynı olduğunu belirten Güneştepe, her ikisinin de fahri birer görev olduğunu kaydetti.

“tüm gençlere aynı fırsatlar sunulmalı”

Almanya İslam-Arnavut Merkezleri Birliği’nden (UIAZD) Hedajat Ferati de söz alırken, “Kişinin konuştuğu dil veya eğitim düzeyi ne olursa olsun, tüm gençlere aynı fırsatlar sunulmalı.” diye konuştu.

“esas olanı gençlik çalışmaları”

DİTİB Gençlik Başkanı Mustafa Salı da esas olanın gençlik çalışmaları olduğunun altını çizerken, “Müslüman gençlik çalışmalarıyla Müslümanlar, belirli konularda çekinmeden, önyargısız ve kısıtlamasız konuşabilecekleri güvenli bir ortam oluşturuyor.” diye ekledi.(bb)