Avrupa’da Müslüman Kadınlar “Şiddete Hayır!” Dedi

“Şiddet ve zulüm kimden gelirse gelsin, kime karşı olursa olsun şiddetin her türlüsüne karşıyız!” sloganıyla yola çıkan kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde temsilen hazırladıkları bu senenin mottosu olan Turuncu Dünya “Orange Day”  temalı sosyal medya paylaşımlarında bulundu.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Kadınlar Teşkilatı sosyal medya üzerinden paylaştıkları mesajda “Dünyanın her yerinde birçok kız çocuğu ve kadın tehlike altında yaşıyor. Savaşlar, göçler, doğal afetler, gıda ve güvenlik sorunları, insan hakları ihlalleri ve son olarak pandemi kadına yönelik şiddetin daha da artmasına neden oluyor.” dedi.

İSLAMFOBİ’NİN EN BÜYÜK MAĞDURU BAŞÖRTÜLÜ KADINLAR

Avrupa’da giderek artan İslamfobi’nin de en büyük mağdurunun başörtülü kadınlar olduğuna dikkat çekilen açıklamada “Başörtülü oldukları için hakarete uğrayan, fiziksel şiddete maruz kalan, iş bulmada ve eğitim hayatlarında ayrımcılığa uğrayan kadınların sayısı her geçen gün artıyor.” dendi.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Kadınlar Teşkilatı tarafından düzenlenen etkinlikte, ‘kadına şiddete hayır’ denildi.

TURUNCU DÜNYA; KADINA YÖNELİK ŞİDDETE HEMEN SON!

Turuncu, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin olmadığı daha parlak bir geleceği temsil eden bir renk. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü 2021 yılı teması da “Turuncu Dünya; Kadına Yönelik Şiddete Hemen Son!” 

 IGMG Kadınlar Teşkilatı açıklamasında “25 Kasım’da Turuncu Dünya aksiyonuna destek vererek  dünyanın her yerindeki ‘Şiddete hayır!” diyor, kadın ve çocuklara yönelik şiddetin sona ermesini diliyoruz.”

IGMG Genel Merkezi’nin bir bölümü, turuncu renkte ışıklandırıldı@Foto: Camia

İslam Toplumu Millî Görüş Genel Merkezi de 25 Kasım akşamı turuncu renkte ışıklandırıldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü, dünya genelinde 25 Kasım’da başlayıp 10 Aralık İnsan Hakları Gününe kadar devam edecek birtakım etkinliklerle kutlanıyor, konuya karşı duyarlılık oluşturulması amaçlanıyor. Şiddetle mücadeleye dikkat çekmek için pek çok belediye de yerel yürüyüşler, sempozyumlar ve çeşitli aksiyonlar düzenliyor. (ik)