IGMG’nin Organize Ettiği Eğitim Şurası’nın 6’ncısı 25 Nisan’da Başlıyor
- ALMANYAMANŞETTOPLUM
- 23 Nisan 2021
İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Eğitim Başkanlığı, pandemi sürecinde de çalışmalarını sürdürüyor. Geçen yıl pandemi nedeniyle ertelenen Eğitim Şurası’nın 6’ncısı 25 Nisan’da başlayacak. Şura çalışması, yaşanan salgın nedeniyle online olarak gerçekleştirilecek. 26 yıl önce ilki gerçekleştirilen Eğitim Şurası’nda bu yıl konu başlıkları belirlenmiş 16 tane grup yer alacak. Belirlenen konu başlıkları arasında, ana sınıfı çalışmaları, yetişkinler eğitim çalışmaları, aile eğitimi çalışmaları, engelliler eğitim çalışmaları gibi 16 başlık yer alıyor. Buna göre IGMG Eğitim Başkanı Dr. Abdulhalim İnam, Eğitim Şurası ve IGMG Eğitim Başkanlığı’nın çalışmalarıyla alakalı Camia TV’de yayınlanan Camia’da Gündem programında bilgilendirmelerde bulundu.
Pandemi dönemindeki eğitim çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?
“Pandemi sürecinde geçen mart ayından itibaren çalışmalarımız aksamadan, güzel bir şekilde devam ediyor. Pandemi sürecine girildiğinde, teşkilatımızın eğitim çalışmalarına 22 Mart itibariyle yüzde 50 ile başlamıştık, nisan başı itibariyle de yüzde 80’nin üzerinde eğitim çalışmalarımız online devam etti ve o tarihten bugüne kadar aksamadan, eğitimcilerimizin, idarecilerimizin, velilerimizin ve öğrencilerimizin çok büyük gayretleriyle çok güzel şekilde devam ediyor.”
“Bu şuraları 25 yıldır devam ettiriyoruz”
Eğitim Şurası ne zamandan beri düzenleniyor?
“İslam Toplumu Millî Görüş Teşkilatları (IGMG) her noktada çok güzel hizmetler yapmaya devam ediyor. Bu bağlamda bu sene 6’ncısını gerçekleştireceğimiz Eğitim Şuramız ilk 1996 yılında başladı, sonrasında 2001 yılında, 2005 yılında, 2010 ve en son 2015 yılında gerçekleştirilmiş oldu. Bu şuraları eğitim alanında uzman ve bu çalışmaları yerinde yürüten eğitimcilerimizden, velilerimizden, aynı zamanda uzman kişilerden görüşler almak suretiyle 25 yıldır devam ettiriyoruz.”
Eğitim Şura’nın öneminden bahseder misiniz?
“Eğitim şuralarında, eğitim alanında uzman kişilerden görüşler alınıyor. Özellikle İslam geleneğindeki istişare ve meşveret geleneğinin eğitim alanına yansıması, Eğitim Şurası ile gerçekleşiyor. Şuralar, eğitim çalışmalarını geliştirmek, aynı zamanda niteliğini yükseltmek, eğitimle ilgili konuların tetkik edilmesi için yapılmış ve bu bağlantıda yol haritalarının belirlendiği gelecek 5 yılın şekillendirildiği, eğitim ve öğretmle ilgili yeni çalışmaların göz önüne alındığı, meşveret toplantılarıdır. Geçen yıl yapmış olduğumuz toplantılarımızda almış olduğumuz kararlar eğitim çalışmalarımıza yansıdı. Bu yansıma neticesinde eğitim merkezlerimiz, aile eğitim danışmanlık merkezleri, okullar kuruldu, anasınıflarındaki kalite daha iyi noktaya geldi, son zamanlarda yapmış olduğumuz İslami ilimler kurslarımızdaki kalite daha iyi bir şekilde arttı.”(c)