Kardeş Şube Günleri Çağın Ruhuna Yenilmeyen Değeri Ön Plana Çıkardı

Kardeş Şube Günleri Çağın Ruhuna Yenilmeyen Değeri Ön Plana Çıkardı

İslam Toplumu Millî Görüş Kadınlar Gençlik Teşkilatı bu sene Kardeş Şube Günleri projesini, koronavirüs salgını nedeniyle farklı şekilde hayata geçirdi. Her yıl birbirine yakın şubeler bölge tarafından kardeş ilan ediliyor, karşılıklı ziyaretler yapılıyordu. Bu yıl ise unutulmaya yüz tutmuş bir değer ön plana çıkarıldı. Kardeş şubeler birbirlerine mektup yazdı.

MEKTUPLAŞMA UNUTULMAYA MAHKUM DEĞİL

Projeye 31 bölgeden 238 şube katılarak, toplamda 253 mektup kaleme alındı. İslam Toplumu Millî Görüş Kadınlar Gençlik Teşkilatı Başkanı Meryem Saral, “Mektuplaşma gençlerimiz tarafından benimsendi. Bu çalışma bize, internet çağında mektuplaşmanın unutulmaya mahkum bir gelenek olmadığını kanıtladı.” dedi.

TÜRKÇEMİZİ GELİŞTİRMEYE YÖNELİK FAALİYETLERE DEVAM EDECEĞİZ

Mektuplaşma projesinden sorumlu Teşkilatlanma Birimi Başkanı Zehra Karataş, binlerce yıllık bu geleneğin, gençlerin yazı dilini geliştirmelerine katkı sağladığını ifade etti ve ekledi, “Türkçemizi geliştirmeye ve kültürümüze yönelik faaliyetleri devam ettireceğiz”.

MEKTUP, SAMİMİYET GÖSTERGESİDİR

Dilin önemine vurgu yapan Karataş, “Dil fertleri birbirine bağlayan bir unsurdur. Birbirimizi göremediğimiz, ziyaret edemediğimiz şu zor dönemlerde, el yazısıyla yazılmış sıcak bir kaç satır mektup, samimiyet göstergesidir.” ifadelerini kullandı. Mektubun içeriğinden bahseden Karataş, “ Şubelerimiz koronavirüs salgını sürecinde yaptıkları faaliyetleri yazdılar, nasihatler ve dualar ile mektuplar süslendi.” dedi. Birçok mektubun eski bir gelenek olan, mektup mühürleme yöntemi ile kapatıldığına dikkat çeken Karataş, gençlerin geleneklerine meraklı ve saygılı olduğunu ifade etti.

PROJE GENÇLER TARAFINDAN BENİMSENDİ

Karataş, “Toplum olarak geçirdiğimiz şu zorlu süreci hafifletmek adına genç kardeşlerimize böyle bir çalışma sunduk. Projenin gençler tarafından sahiplenilmesi ayrıca mutluluk verici.” dedi. (fy)